Ik determineerde mijn waarneming nadat iemand op een hoger niveau een ID heeft toegevoegd, waarom blijft de waarneming dan blijven steken in de hogere ID?

Gewijzigd op Wed, 07 Feb 2024 om 05:31 PM

Zo werkt het Community Identification System: iNat kiest het taxon dat meer dan 2/3 van de gemeenschap is overeengekomen, en als dat onmogelijk is, loopt het de taxonomische boom omhoog en kiest het een taxon waarmee iedereen akkoord gaat. Bijvoorbeeld, als ik zeg Canis en je zegt dat het Canis familiarisis, 2/2 determinaties zijn het eens in Canis maar slechts 1/2 denkt dat het Canis familiaris dus iNat gaat naar Canis.

Als je dit niet leuk vindt en je jouw ID prioriteit wil geven aan je waarneming wijs je de community ID af door te klikken op de "Afkeuren" link onder de community ID. Je kan ook je community ID's volledig uit de weg gaan door je instellingen te bewerken.

Je hoeft mensen niet te vragen hun hogere ID-niveau te verwijderen, vooral als het juist maar niet precies is (bijvoorbeeld Canis in het voorbeeld hierboven). Dit beïnvloedt de mogelijkheden van een waarneming om de status Onderzoeksgraad te bereiken het geeft de waarnemer gewoon controle over welk taxon de waarneming is gekoppeld.