Hoe voeg ik een ontbrekende soort toe aan de iNaturalist database?

Gewijzigd op Wed, 07 Feb 2024 om 05:32 PM

Als er een soort of ander taxon ontbreekt in de iNaturalist database, zoek dan eerst met de knop "Search external name providers" die wordt weergegeven na het zoeken naar een naam zonder resultaat.

Je kunt ook alternatieve namen proberen die we mogelijk herkennen (veelgebruikte namen, oude wetenschappelijke namen). Als dat niet werkt, voeg dan de oorspronkelijke naam toe aan de beschrijving of als een reactie. Navigeer vervolgens naar de taxonpagina waar de naam zou moeten verschijnen, zoals het geslacht van de ontbrekende soorten, en klik aan de rechterkant van de pagina op "Curation". Laat een korte boodschap achter waarin wordt uitgelegd wat er moet gebeuren en wat informatie die de legitimiteit van de naam vastlegt, voeg links naar websites toe of boeken die dit taxon gebruiken.