Kan ik meerdere taxa determineren per waarneming? Wat als mijn foto een bloem en een cool insekt heeft?

Gewijzigd op Tue, 06 Feb 2024 om 05:20 PM

Nee -iNaturalist waarnemingen registeren één soort op één plaats en tijd. Als je een extra soort op dezelfde foto wilt registreren, voeg dan gewoon een nieuwe waarneming toe met dezelfde foto. Voeg in elke waarneming een determinatie toe voor het organisme dat wordt gedetermineerd of geef het op in de sectie beschrijving/notitie. Je kunt zelfs een waarneming dupliceren via de iNaturalist website of Android app.

Als je een waarneming ziet met twee of meer foto's die verschillende organismen in elk van die foto's weergeven, is het het beste om een taxon te kiezen op het niveau dat bij alle foto's past en de gebruiker vriendelijk te vragen om de foto's te scheiden in verschillende waarnemingen. Als de eerste foto bijvoorbeeld een bloem is en de tweede een beestje is (zonder de bloem), determineer deze dan als "leven". Als de gebruiker niet reageert op verzoeken om de foto's te scheiden, de waarneming markeren als "op basis van het bewijs", kan het GemeenschapsID nog steeds worden bevestigd of verbeterd? Nee, het is zo goed als het kan zijn" in de sectie Evaluatie van de Gegevenskwaliteit.