Wat zou ik moeten doen aan "duplicate" waarnemingen?

Gewijzigd op Sun, 04 Feb 2024 om 05:15 PM

Sommige iNaturalist gebruikers, meestal onervaren, weten niet hoe je meerdere foto's van een organisme aan één waarneming kan toevoegen en dat resulteert uiteindelijk in meerdere waarnemingen van één ontmoeting met een individueel organisme. Anderen kunnen meerdere keren dezelfde foto voor hetzelfde organisme uploaden, hetzij door een foutje hetzij door een technische kwestie. Hoewel dit frustrerend kan zijn, is het geen probleem als de gebruiker dit slechts een paar keer doet.

Als je een dubbele waarneming tegenkomt, gelieve deze niet te vlaggen of anders te behandelen. Als je deze wilt determineren, voeg gewoon een determinatie toe op het meest nauwkeurige niveau dat je kan en voeg een beleefde reactie toe die aan de waarnemer uitlegt dat ze één waarneming moeten doen per ontmoeting met een organisme en de overtollige waarnemingen mogen verwijderen. Dit is meestal genoeg om te voorkomen dat ze het nog een keer doen.

Als een gebruiker dit blijft doen ondanks dat hem is gevraagd dit niet te doen, dien dan een ticket in, zodat we er naar kunnen kijken.