Waarom zie ik mijn verwachte lokale naam niet?

Gewijzigd op Sat, 13 Apr 2024 om 11:31 AM

iNaturalist heeft een aantal instellingen gerelateerd aan lokale namen, en ze worden op een bepaalde manier toegepast. Zo bepaalt iNat de lokale naam die aan jou wordt getoond:

Ten eerste zoekt iNat naar de standaard (hoogste rang) naam die is ingesteld om te worden gebruikt in de naam van jouw voorkeur. Als je geen plaatsprioriteit hebt ingesteld, of er is geen naam vermeld voor die plaats dan gebruikt iNat de naam van de hoogste rang in je taal/lokale instelling. Alleen curatoren hebben toegang tot de pagina die de naamranglijsten en plaatsassociaties toont, maar iedereen kan de API gebruiken om deze informatie te bekijken, bijvoorbeeld https://www.inaturalist.org/taxon_names.json?taxon_id=55819. Als er geen naam is voor je taal, dan gebruikt iNat de top-ranked Global Name.

Aanvullende notities: bij het controleren op namen in jouw voorkeursplaats, zal iNat ook voorouderlijke plaatsen controleren, maar alleen als je taalinstelling overeenkomt met de taal van de lokale naam. Als je bijvoorbeeld jouw voorkeursplaats instelt op Eindhoven, een onderdeel van Nederland, dan zul je de naam voor Nederland zien als je de site in het Nederlands instelt.

De talen die beschikbaar zijn in de taal- of taalinstellingen worden bepaald door hun site-vertaalstatus.

Als je nog steeds niet zeker weet waarom een specifieke lokale naam die al is toegevoegd aan iNaturalist niet voor jou wordt weergegeven, kun je het probleem aan de orde stellen op het iNaturalist forum of door het markeren van het taxon. Voeg je taal/locale instelling toe, je instelling van de gewenste plaatsnaam, het taxon, de naam die je ziet en de naam die je verwacht te zien.