Hvad er en Identifikation?

Ændret den Thu, 29 Aug kl. 3:41 PM

En identifikation eller ID, er en vurdering af den type dyr, plante eller anden organisme, der blev observeret. Den er typisk opført med et almindeligt navn og et videnskabeligt navn, selvom nogle arter ikke har almindelige navne. Når man foretager en observation, så identificér organismen bedst som muligt, selv om det kun er "Planter" eller "Fugle". Hver bruger kan have én aktiv identifikation på en observation.

På iNaturalist opfordres brugere til at føje identifikationer til hinandens observationer baseret på det forelagte bevis mhp. at bekræfte eller forbedre Fællesskabsidentifikation.

Tilføj identifikationer på et taksonomisk niveau man er sikker på, og som understøttes af beviserne forelagt i observationen. Tror man f.eks., baseret på beviserne i observationen, at det kunne være enten en Korthalet hermelin (Mustela erminea) eller en Langhalet hermelin (Mustela frenata), men man er ikke helt sikker eller beviserne er ikke klare nok, bør man tilføje en identifikation af Hermelin (slægt Mustela).

Man bør være i stand til uafhængigt at bekræfte sin identifikation og være i stand til at forsvare og forklare den under henvisning til beviser, hvis der spørges. Stol venligst ikke udelukkende på AI-værktøjer såsom iNaturalist's Computer Vision-forslag, Merlin Bird ID o.lign. Selvom disse værktøjer er nyttige, bør de ikke udgøre det eneste grundlag for en identifikation.

Der er flere typer af ID'er:

• Ledende: Takson nedstammer fra fællesskabstaksonen. Denne identifikation kan lede mod det rigtige svar.
  • Forbedrende: Første forslag til denne takson, som fællesskabet efterfølgende var enig i. Denne identifikation var med til at forfine fællesskabstaksonen.
  • Understøttende: Takson er den samme, som fællesskabstaksonen. Denne identifikation var med til at understøtte fællesskabstaksonen.
  • Forskellig: Takson er ikke en efterkommer eller forfader til fællesskabstaksonen. Fællesskabet er ikke enig i denne identifikation.