Hoe gebruik je de iNaturalist Next Standard Camera

Gewijzigd op Di, 10 Sep om 7:28 PM

Naast de AI Camera, biedt iNaturalist een meer traditionele camera-ervaring die je laat focussen op het nemen van foto's en het krijgen van een determinatie later.

Het stelt je ook in staat meerdere foto's van een organisme te maken voordat je een waarneming maakt, dit is vooral handig omdat het vaak nodig is om meerdere kanten van een organisme te fotograferen om te helpen met de determinatie, zoals de bladeren en bloemen van een plant of beide kanten van een schelp.

1. Als je dit nog niet hebt gedaan, ga dan naar Instellingen (in het zijmenu) en selecteer "Alle waarnemingsopties" voor de waarnemingsknop.

2. Tik op de waarneming knop (die nu als + teken verschijnt) en kies het camera icoon.

3. Maak een foto van het onderwerp.

4. Je foto zal bovenaan het scherm verschijnen. Als je wilt kun je meer foto's van het onderwerp nemen en elke nieuwe foto zal bovenaan het scherm verschijnen. Alle foto's maken deel uit van één waarneming en bevatten dus foto's van één organisme. In dit voorbeeld zijn twee foto's van een schelp genomen: een van de boven- en een van de onderkant.

5. Wanneer je alle foto's die je wilt hebt gemaakt, tik je op het groene vinkje.

6. U krijgt een lijst met determinatiesuggesties te zien. Tik op een vinkje om dat taxon te selecteren als de determinatie van je waarneming. Tik op "i" voor meer informatie over dat taxon, zoals zijn voorkomen kaart of meer foto's ervan, indien beschikbaar. Tik op het pictogram Zoeken (vergrootglas) om naar te zoeken en selecteer een taxon als geen van de suggesties er correct voor je uitzien.

7. Zodra u een determinatie hebt gekozen, worden op het volgende scherm de details van uw waarneming weergegeven. U kunt deze vervolgens bewerken. De datum, tijd en locatie zouden automatisch moeten worden ingevuld. Je hebt ook de optie om waarnemingsfoto's toe te voegen, te herschikken of te verwijderen, geoprivacy instelling van de waarneming te veranderen, markeer het organisme als in gevangenschap/gecultiveerdof schrijf een notitie over de waarneming.

8. Tik op de knop "Opslaan" of "Nu uploaden". Drukken op Opslaan slaat de waarneming op, zodat je deze handmatig kunt uploaden naar iNaturalist wanneer je dat wilt en drukken op Upload Nu zal proberen de waarneming onmiddellijk te uploaden als uw internetverbinding stabiel is. Eenmaal succesvol geüpload, is jouw waarneming openbaar en voor iedereen zichtbaar en iedereen op iNaturalist kan hem of haar determineren.

9. Controleer de activiteit sectie later om te zien of iemand uw waarneming heeft gedetermineer of erop gereageerd.