Hoe je locatiezoekopdracht op de verken pagina kunt gebruiken

Gewijzigd op Fri, 02 Feb 2024 om 04:44 PM

INHOUDSOPGAVE

Locatie versus Gebied

iNaturalist heeft "Gebieden" waarvan de geografische grenzen zijn opgeslagen in de iNaturalist database. Plaatsen zijn óf "Standaard" (landen, staten en gemeenten, toegevoegd en beheerd door iNaturalist personeel), of "Community Curated", wat betekent dat leden van de iNaturalist community ze hebben gemaakt. Dit kan alles zijn van steden tot parkgrenzen, tot achtertuin en andere interessante gebieden.

Omdat de meeste plaatsen op iNaturalist door de gemeenschap worden toegevoegd en niet op een georganiseerde, alomvattende manier worden toegevoegd, bestrijken ze niet een groot deel van de aarde en zijn hun grenzen niet gestandaardiseerd.

Daarom gebruikt het zoekveld "Locatie" op de Verken pagina de data van Google Maps om je te helpen in ieder geval het algemene gebied te vinden waarin je geïnteresseerd bent omdat het onwaarschijnlijk is dat er een iNaturalist-gebied overeenkomt met je zoekopdracht.

Wanneer je een term in het zoekveld "Locatie" typt, retourneert iNaturalist resultaten van Google Maps. Als je klikt op een van deze resultaten, probeert iNaturalist eerst een bestaand iNaturalist-gebied toe te voegen. Als dat niet kan, tekent het een rechthoek rond de locatie die Google ons stuurt voor die plaats om je in ieder geval naar het juiste gebied te brengen, dat je vervolgens verder kunt verfijnen. Zo werkt het:

Gebruik het Locatie zoekveld wanneer er geen overeenkomend gebied in iNaturalist is

Laten we zeggen dat ik het gebied rond Yucca Valley, Californiia, wil doorzoeken.

1. Ik klik in het Locatie zoekveld en type yucca vallei in, wat me deze resultaten geeft van Google:

2. Ik kies het gewenste resultaat - in dit geval "Yucca Valley CA, USA".

3. iNaturalist heeft geen overeenkomsten gevonden voor een iNaturalist Gebied genaamd "Yucca Valley" in zijn database, zodat het vervolgens een rechthoek tekent rond de locatie die het van Google krijgt en geeft de waarnemingen weer die gevonden zijn in die rechthoek. Je ziet "Aangepaste grenzen" aan de linkerkant dat laat je zien dat het geen iNaturalist plaats is, maar een grens die alleen getekend is voor deze zoekopdracht.

4. Dit toont het juiste gebied, maar ik wil de zoekgrens verfijnen of wijzigen nu ik hier ben. Ik kan de gereedschappen in de rode cirkel gebruiken om dat te doen:

Het gebruik van het 'Interessante gebieden' gereedschap

Door te klikken op de 'Interessante gebieden' gereedschap zie je een lijst van iNaturalist plaatsen op de kaart die je ziet ongeacht de grens die wordt gebruikt. Muizen over één van deze plaatsen zal zijn grens op de kaart laten verschijnen, zodat je een idee krijgt waar het ligt. Bijvoorbeeld, als ik de muis beweeg boven "Wilderness near Joshua Tree National Park,", zie je een deel van de grens binnenkomen op de rechterbenedenzijde van de kaart.

Als ik op "Wilderness in de buurt van Joshua Tree nationaal park" klik, zal de Verken pagina die grens gebruiken als het nieuwe zoekgebied:

De cirkel- en rechthoekige tekengereedschappen gebruiken

Rechts van 'Interessante gebieden' zijn de vormtekengereedschappen:

Deze zijn vrij simpel: klik op de rechthoek om een rechthoek te tekenen, klik op de cirkel om een cirkel te tekenen. Zodra de vorm is gemaakt, toont Verkennen je de waarnemingen in de vorm. Je kunt de vorm verplaatsen of aanpassen nadat je het getekend hebt.

Het gebruik van 'Opnieuw zoeken' op de kaart

Ten slotte is er de knop "Opnieuw zoeken op de kaart". Wat dit doet is simpelweg een grens tekenen met behulp van het momenteel weergegeven kaartgebied in je browser. Dus als ik er op klik op de bovenstaande pagina wordt de grens wordt getekend en de kaart zal een beetje uitzoomen zodat je precies kunt zien waar de grens is:

Het gebruik van "Gebieden Zoeken"

Je kunt ook direct iNaturalist gebieden doorzoeken door te klikken op Filters -> Meer Filters en met behulp van "Gebieden"

Doorzoeken zal hier alleen iNaturalist Gebieden tonen als opties.