Wat is het iNaturalist netwerk? Bij welke site moet ik mij aansluiten?

Gewijzigd op Sun, 04 Feb 2024 om 05:15 PM

Het iNaturalist Network is een verzameling gelokaliseerde websites die volledig zijn verbonden met de wereldwijde iNaturalist community. Netwerksites worden ondersteund door lokale instellingen die lokaal gebruik bevorderen en het gebruik van gegevens van iNaturalist vergemakkelijken ten behoeve van de lokale biodiversiteit. Zij hebben toegang tot echte coördinaten vanuit hun geografische gebieden die automatisch worden vervaagd en openbaar worden getoond om bedreigde soorten beter te beschermen..

Als je er voor kiest om mee te doen met een netwerksite hebben de lokale instellingen die elke site ondersteunen ook toegang tot jouw e-mailadres (alleen om met je te communiceren over siteactiviteiten) en toegang tot de echte coördinaten voor waarnemingen waarvoor je hebt gekozen om ze te verbergen of privé te maken.

Voor meer informatie en een lijst van alle netwerkleden sites, klik hier.

Als de meeste van jouw waarnemingen worden gemaakt binnen een regio die door een netwerklid wordt bestreken, dan wilt je waarschijnlijk samenwerken met dat netwerklid. Als je daar op reis bent, is het waarschijnlijk het beste als je dat niet doet. Als je jouw lidmaatschap wilt wijzigen, gaat je naar jouw accountinstellingen en logt je in als daarom wordt gevraagd.