Een soort moet worden gemarkeerd als aanwezig/afwezig of als inheems/geïntroduceerd op een bepaalde plek. Hoe moet dit worden opgelost?

Gewijzigd op Za, 24 Feb om 8:17 PM

Als er iets mis is of ontbreekt met de inburgeringsstatus of de aanwezigheidsstatus van een soort op een bepaalde plaats je kunt de soorten vlaggen voor curatie of de status zelf fixen. Navigeer naar de taxonpagina en klik op "Curation" en vervolgens op "Foto's bewerken" aan de rechterkant van de pagina. Laat een kort bericht achter waarin wordt uitgelegd wat er gedaan moet worden. Een iNaturalist Curator zal het probleem onderzoeken. Om zelf een probleem op te lossen, voer je onderstaande instructies uit.

Om een bestaande lijst te wijzigen, ga je naar de taxonpagina:

• Klik op het tabblad "Status".
  • Klik onder "Vestigingswijze" op "Weergave" naast de plaats
  • Klik op de knop bewerken naast "Vestigingswijze", pas de gegevens naar wens aan en voeg een bron toe in de notities, vooral als de wijziging het veranderen van een bestaande status is of als het een controversiële verandering kan zijn
  • Klik op Opslaan.

Om een nieuwe lijst toe te voegen aan de hoofdkoptekst zoekopdracht:

• Zoek naar de plaats van interesse in de hoofdkop zoeken, bijvoorbeeld de staat, land of een ander gebied en klik vervolgens op "Over"
  • Linkerkant (scroll naar beneden)>Bekijk de selectiepagina
  • Zoek naar het taxon waar staat "Type taxonnaam"
  • Indien deze niet op lijst staat, kies "Voeg toe aan lijst" en voeg taxon toe aan de lijst
  • Eenmaal op de lijst, klik op "Bewerken" naast het taxon
  • Klik op de knop 'Aanpassen Vestigingswijze', maak je wijzigingen en klik op Opslaan