Hvad er tags, observationsfelter og annotationer?

Ændret den Sun, 18 Aug kl. 2:30 PM

Nederste til højre på enhver observationsside kan man se et afsnit kaldet Annoteringer sammen med Projekter, Observationsfelter og Tags.

Tags er korte stykker tekst, som kan knyttes til observationer som støtte til søgning. Tags kan være enhver tekststreng. Kun observatøren kan føje dem til egne observationer. De kan bruges til at søge efter observationer på Udforsk-siden vha. filteret "Beskrivelse/Tags".

Projekter er grupper af observationer med et fælles formål. Enhver kan oprette projekter og føje evt. observationer til dem (medmindre observatøren har fravalgt dette). Projekter anbefales til fællesskabsopbygning, frem for blot at spore observationer. Læs mere om Projekter hér.

Observationsfelter har navne (såsom "Spise") og tilladte værdier (såsom en takson). Værdierne har typer såsom numerisk, tekst, datoer og taksa. Tekstfelter kan omfatte enhver vilkårlig brugerindtastet streng eller være begrænset til prædefinerede værdier. Alle kan føje observationsfelter til enhver observation (medmindre observatøren har fravalgt dette). Observationsfelter er ofte tilknyttet et bestemt projekt, der søger at samle yderligere metadata forbundet med observationer. Eksisterende observationsfelter kan genbruges, eller alle kan oprette nye observationsfelter - de reguleres ikke. Man kan søge efter, og oprette, observationsfelter hér.

Annotationer er navne/værdipar, såsom Observationsfelter, men navnene og værdierne styres af iNaturalist-personalet. Dette er for at undgå mulige dubletter og og forvirring ift. observationsfelter som følge af deres mange oprettere og anvendelser. P.t. findes Annoteringer for Livsstadie, Plantefænologi, Levende eller Død og Køn. Vi forventer at tilføje yderligere. Se den aktuelle liste over Annoteringer hér.