Spam! Hvad skal man gøre ved det?

Ændret den Fri, 2 Aug kl. 12:27 PM

Ligesom andre ting, som begynder med bogstavet "s", optræder spam. Ser man noget spam-agtigt, markér det venligst som spam. Vi har også et automatisk spamfilter, der markerer indhold som spam. Alt indhold markeret som spam skjules for offentligheden, og når en bruger begår tre poster på webstedet, som markeres som spam, suspenderes brugeren automatisk. Når en bruger opretter tre observationer, som opnår forskningskvalitet, hvidlistes brugeren og intet, som fremadrettet oprettes, kontrolleres for spam. Kuratorer kan også manuelt markere personer som spammere og ikke-spammere via brugerprofilsiderne.

Det betyder, at man med sin spammarkeringsmuligheder har en masse magt, så misbrug det ikke. Vores definition af spam er noget, der klart er beregnet til at tjene penge, som kunne være links til falske websteder, eller ved at forsøge at manipulere søgemaskineindeksering gennem masser af links til underlige steder. Her er nogle ting, som ikke er spam:

• fotos, som krænker ophavsretten (der er et separat flag for det)

• krænkende eller upassende indhold oprettet af en person, der er klart en legitim iNat-bruger

• noget, som man vilkårligt ikke kan lide

Er man i tvivl, bedes man kontakte en webstedskurator eller -admin, eller oprette en supportsag.

Får man sit indhold fejlagtigt markeret som spam, eller er man blevet suspenderet for spamming, kontakt os.