Hoe foto's te importeren in iNaturalist Next

Gewijzigd op Wo, 18 Sep om 11:39 PM

Als je nieuwe waarnemingen wilt maken van foto's die al op je apparaat staan, kun je dat doen door ze te importeren in iNaturalist Next. Dat doe je zo:

1. Ga naar uw fotogalerij a) en open de AI Camera en tik op het pictogram van de galerij in de rechterbenedenhoek van het scherm of b) als je de gebruik maakt van alle waarnemingsopties, tik op het plus symbool en tik vervolgens op het galerijpictogram.

2. Selecteer tot 20 foto's uit uw galerij om te worden geïmporteerd in iNaturalist en tik op "Toevoegen". Het is OK als de foto's verschillende organismen vertonen.

3. Volgende is de 'Groepeer Foto's' pagina. Bovenaan zie je hoeveel foto's er in deze batch staan en hoeveel waarnemingen er gemaakt worden. Standaard wordt elke foto behandeld als een enkele waarneming, maar als je meer dan één foto van een individueel organisme neemt, moeten die worden samengevoegd tot één enkele waarneming.

Je kunt dat doen door foto's te selecteren die je wilt combineren. De eerste twee foto's hier laten bijvoorbeeld twee kanten van dezelfde slak zien en moeten worden gecombineerd.

4. Zodra je op een of meer waarnemingen klikt, zie je dit menu onderaan het scherm. Van links naar rechts betekenen de pictogrammen:
    1. Combineer de geselecteerde foto's tot één waarneming.
    2. Splits gecombineerde foto's (niet beschikbaar in deze situatie)
    3. Verwijder geselecteerde foto's uit de importbatch

5. Als u ervoor kiest de foto's te combineren, ziet u een stapel icoon op het 'Groepeer Foto's' scherm en het aantal waarnemingen dat vanuit deze reeks foto's wordt gemaakt, vermindert met één, omdat er nu twee foto's worden gebruikt voor één waarneming. Je kunt tot 20 foto's combineren met één waarneming, maar vergeet niet om dit alleen te doen als hetzelfde organisme van dezelfde ontmoeting weergeeft.

6. Blijf foto's combineren indien nodig. Tik hier als je klaar bent op de groene "Import X Waarnemingen" knop. In dit geval zullen zeven waarnemingen worden gemaakt van de negen geïmporteerde foto's.

7. U kunt nu een determinatie toevoegen aan en bewerken van elk van de waarnemingen in de batch, met behulp van het Waarneming Bewerken scherm. Merk op dat de app u laat zien hoeveel waarnemingen er in de huidige batch zitten en welke van de waarnemingen die u momenteel aan het bewerken bent. Zodra je op Opslaan of Upload Nu drukt wordt de waarneming uit de batch verwijderd en de volgende niet-opgeslagen waarneming in de batch wordt getoond.