Welke technologieën en databronnen gebruikt het project?

Gewijzigd op Wed, 07 Feb 2024 om 05:30 PM

De centrale iNaturalist database is PostgreSQL, met zware afhankelijkheid van elasticsearch voor zoekopdrachten. De webtoepassing is gebouwd met hetRuby on Rails framework en onze API is gebouwd met Express. Onze web-frontend is een mix van eenvoudige Rails weergaven en React voor de meer interactieve weergaven.

De iNaturalist iPhone en Android apps zijn allebei ontwikkeld met behulp van native tools voor hun respectievelijke platforms. Seek is gebouwd met React Native.

De meest nuttige gegevens van iNaturalist worden verstrekt door gebruikers. Kaarten en geocoding diensten komen van Google Maps, behalve in de iPhone-app waar ze van Apple Maps zijn. We gebruiken Flickr en Wikimedia Commons als bronnen voor sommige afbeeldingen die gebruikt worden op taxonpagina's, evenals de Catalogue of Life en een verscheidenheid aan andere gegevensbronnen om taxonomische informatie te importeren. Voor een lijst van taxonomische autoriteiten en beleid, zie de Curator Guide. Veel van de geopolitieke grenzen die we gebruiken kwamen oorspronkelijk uit GADM.