Hvilke retningslinjer skal følges, når man vælger taksonfotos?

Ændret den Tue, 20 Aug kl. 2:30 PM

Som beskrevet hér, kan enhver bruger redigere en taksons fotos. Taksonfotos er de første billeder, folk ser, når de undersøger en takson, så fotos med identifikationsrelevans bør prioriteres. Her er nogle retningslinjer for valg af passende taksonfotos:

• Standardfotoet (det først) bør være klart og tydeligt, selv i små størrelser, da det vises i reduceret størrelse på observationssider, lister i mobil-appen og andre steder.

• Fotos bør være klare og vise diagnostiske kendetegn for taksonen.

• Fotos bør vise så meget morfologisk og phenologisk variation, som er nødvendig for identifikation (f. eks. livsfase, seksuel dimorfisme, plante-phenologi) med så få fotos som muligt.

• Slørede eller uklare fotos er bedre end ingen fotos overhovedet. Er de eneste tilgængelige fotos uklare, er det i orden at bruge dem.

Pr. 15. februar 2023, registreres ændringer til taksonfotos nu offentligt på taksonens historikside. Er der gentagne ændringer, bedes taksonen markeres og de brugere tagges, som er involveret i ændringerne for en diskussion herom. Personalet kan låse et taksons fotos i tilfælde af en uløst redigeringskrig.