Hvordan får man adgang til de skjulte koordinater for sensitive arter?

Ændret den Tue, 3 Sep kl. 6:16 PM

Den bedste måde at gøre dette på er at oprette et traditionelt projekt eller et samlingsprojekt (slå tillid til sidstnævnte) og overtale observatører til at deltage i og stole på projektet. Mere information om projekter kan findes på siden Projekthåndtering. Observatøren skal deltage i projektet og vælge en af "Ja"-indstillingerne for projektkuratorerne for at få adgang til de skjulte koordinater

En anden måde at få disse koordinater på, er at man er gjort betroet af brugeren, hvilket vedkommende kan gøre via linket Håndtér relationer på siden for sine Kontoindstillinger. Er man gjort betroet af brugeren, vil man kunne at se alle vedkommendes private eller slørede steder.

Endelig kan man arbejde hen imod, at den relevante bevaringsstatus ikke automatisk slører observationer af den pågældende takson. iNat kuratorer kan gøre dette, men vi råde dem til ikke at gøre det, før de har rådført sig med nogle relevante interessenter, f.eks. observatører og identifikatorer af taksonen, eller videnskabsfolk og naturforkæmpere med erfaring med taksonen. Er man den type videnskabsmand eller naturforkæmper, kan man arbejde hen imod at komme med en klar, tilgængelig, autoritativ og ihærdig erklæring om, at omkostningerne ved tilsløring (f. eks. for bevaringsarbejdet) er større end de potentielle omkostninger ved at koordinere afsløringen (f.eks. krybskytteri). Når man er færdig, markér taksonen og henvis til URL'en på ens offentliggjorte erklæring, og beskriv igen, hvorfor man mener, at taksonen ikke skal skjules på iNat.

Såfremt man har tilladelse til at se skjulte koordinater for en observation i sit projekt, bør man være i stand til at se dem, når man går til observationen, og når man henter en CSV-fil af observationer i sit projekt. For sidstnævnte, se kolonnerne private_latitude og private_longitude.