Hvordan skal man referere (til) iNaturalist?

Ændret den Tue, 3 Sep kl. 6:16 PM

Først og fremmest, hvis man publicere baseret på et lille antal observationer (færre end ca. 10), sørg for at kontakte de(n) oprindelige observatør(er) på iNaturalist for at lade dem vide, at deres observationer er vigtige. Sørg for at kreditere dem samt evt. eksperter, som måtte have bidraget til identifikationen. Brug venligst flg. format til ved citering af individuelle poster: [Observatørnavn]. [året, indlægget er lagt op på iNaturalist]. iNaturalist-observation: [URL til observation]. Tilgået pr. [tilgangsdato].

Ønsker man blot at citere iNaturalist (som generel henvisning hertil fremfor til en bestemt post eller datasæt), bedes man bruge flg.: iNaturalist. Tilgængelig via https://www.inaturalist.org. Tilgået [dato]

Flere poster

Citér venligst en GBIFdownload, når det er muligt! Den nemmeste måde for os at spore forskning vha. iNaturalist er at downloade og citere et korresponderende datasæt fra Global Biodiversity Information Facility (GBIF). Én gang om ugen, forskningskvalitetsposter på iNaturalist, som er licenseret til genbrug, deles med GBIF. Har man brug for yderligere poster fra iNaturalist, som ikke er tilgængelige fra GBIF, kan man også citere et datasæt hentet direkte fra iNaturalist. Citering af en DOI for et GBIF-datasæt muliggør, at man får sin publikation føjet automatisk til antallet af citater på iNaturalist Research-Grade Observations Dataset på GBIF.

Er det nødvendigt at citere en download direkte fra iNaturalist i stedet for én fra GBIF, benyt da dette format:

iNaturalist-fællesskab. Observationer fra [artsliste] fra [geografisk område], [landenavn] observeret pr./mellem [datointerval]. Eksporteret fra https://www.inaturalist.org pr. [dato]

Poster ikke på GBIF

Opretter man bestemte iNaturalist-poster, som ikke er repræsenteret i GBIF, medtag et link til den/de bestemte iNaturalist-post(er). Sådanne omstændigheder kunne være, at man beskriver en ny art, og derfor opfylder registreringerne ikke kriterierne for optagelse i GBIF.

Brug venligst flg. format til ved citering af individuelle poster:

[Observatørnavn]. [året, indlægget er lagt op på iNaturalist]. iNaturalist-observation: [URL til observation]. Tilgået pr. [tilgangsdato]