Jeg er ikke enig i iNaturalists taksonomi. Skal den følges, når et ID tilføjes?

Ændret den Fri, 2 Aug kl. 12:27 PM

iNaturalist forsøger så meget som muligt at følge sekundære taksonomiske myndigheder af grunde forklaret hér. Vi forstår, at ikke alle vil være enige i den aktuelle taksonomi på iNaturalist, men vi mener, det er vigtigt, at når man føjer en identifikation til en observation, så følger man også taksonomien her. Dette er vigtigt, fordi:

• Det sikrer, at vi alle taler om de samme ting. Selvom man personligt er uenig i vores nuværende definition af Exampelia generica, vil alle på iNaturalist i det mindste forstå, hvad der menes med et ID af Exampelia generica.
  • Når taksonomi opdateres, vil disse opdateringer blive afspejlet korrekt i ID'en.
  • Det forhindrer rodede taksonomiske argumenter på observationssider, hvor de ikke hører til.

Derfor, ønsker man ikke at følge iNaturalists taksonomi for en takson, så afstå venligst fra at tilføje en ID for nævnte takson - man kan i stedet tilføje en høflig kommentar. Har man et problem med en takson på iNaturalist, kan man gå til taksonens side, klikke på Kuration (under grafen) og vælg “Markér til kuration”. Der kan man skrive en note (citerende dokumentation), og webstedskuratorer kan debattere forslaget.

iNaturalists taksonomi er en kollektivt kurateret syntese, hvorfor ingen er enig i det hele. Kan man ikke acceptere en taksonomi, man ikke er helt enig i, er iNaturalist sandsynligvis ikke det rigtige match, og man bør i stedet overveje andre dataregistreringsplatforme.