Wat gebeurt er met mijn iNaturalist account nadat ik ben gestorven?

Gewijzigd op Ma, 19 Aug om 2:34 PM

Elk lid van de iNaturalist gemeenschap levert unieke bijdragen aan onze wereldwijde begrip van biodiversiteit door waarnemingen en/of determinaties toe te voegen. We hebben aanbevelingen opgesteld voor een iNaturalist account om voor jaren een maximale impact op biodiversiteit te hebben, zelfs na de dood.

Op iNaturalist via jouw Accountinstellingen of profiel:

• Herzie je inhoudslicenties. We raden aan CC0 te selecteren voor waarnemingslicenties in alle omstandigheden. Tenzij je een professionele fotograaf bent met een collectie die zal worden beheerd na je dood, raden we CC BY of CC0 aan voor alle foto's en geluiden.
  • Selecteer "Accepteer gemeenschapsidentificaties"
  • Maak de geoprivacy openbaar voor waarnemingen die werden vervaagd vanwege jouw persoonlijke privacy
  • Voeg een overzicht toe aan je profiel over wie je bent, als je dat nog niet hebt gedaan.
  • Voeg een link toe aan je profiel naar een andere iNaturalist gebruiker die in de toekomst over je waarnemingen kan worden benaderd, als je niet bereikbaar bent.
  • Bekijk projecten die je hebt aangemaakt: Zijn er projecten zonder andere admins? Zijn er projecten waarvoor je het projecteigendom kunt overdragen aan een andere admin?

Buiten iNaturalist:

Jouw iNaturalist account moet worden behandeld als een digitaal bezit in je testament en andere eigendomsdocumenten over jouw toekomst. Je moet je wensen over de toekomst van uw iNaturalist account opschrijven. Het belangrijkste is wie de persoon moet zijn om deze uit te voeren.

Mensen in de Verenigde Staten kunnen FreeWill gebruiken om een plan te maken voor je digitale activa te leiden van uw "bezit". iNaturalist heeft een partnerschap met FreeWill. Je kunt hun gratis gereedschappen gebruiken om een testament of trust te creƫren dat geldig is in elke staat en DC.

In FreeWill kun jij je iNaturalist account als een eigendom invoeren met een primaire en secundaire begunstigde. U kunt het met deze details ondubbelzinnig omschrijven:

Website: https://www.inaturalist.org

Gebruikersnaam: [uw gebruikersnaam]

Gebruikers-ID: [uw gebruikers-ID]

Gekoppeld e-mailadres: [e-mailadres]

[Inclusief begeleiding]

Buiten de Verenigde Staten moet je andere bronnen raadplegen om ervoor te zorgen dat jouw wensen wettelijk bindend zijn.

Disclaimer: dit moet niet worden opgevat als juridisch advies, maar moet een startpunt zijn.