Hvad gør man, hvis observationen har flere fotos, som viser forskellige arter?

Ændret den Sun, 18 Aug kl. 2:30 PM

I en observation med flere fotos eller lyde, bør de arter, som er genstand for observationen, afbildes på tværs af alle fotoene og lydene. Støder man på en observation, hvor emnearterne ikke er inkluderet i hver af de fotoene og lydene, er bedst at stemme “Nej” til Datakvalitetsvurdering (DQA) betingelsen “Beviser relateret til et enkelt emne” og i en høflig kommentar bede brugeren opdele fotoene i separate observationer for hver art. Man kan også tilføje en uenig identifikation til forfaderen delt af alle arterne. 


Opdeler eller fjerner observatøren de relaterede fotos, bør man venligst fjerne sin “Nej”-stemme og tilbagetrække evt. uenige forfædre identifikationer.


Man bedes kun stemme “Nej” til Datakvalitetsvurdering-tilstanden “Beviser relateret til en enkelt emne”, hvis der er flere fotos eller lyde, som ikke er relateret til den samme art (f.eks. det første foto er en frø, og det andet foto er en blomst). Dette sker normalt, når folk, som er nye på platformen, ikke indser, at de føjer flere fotos til den samme observation i stedet for at oprette separate observationer.


Stem venligst ikke “Nej” til DQA-betingelsen “Bevis relateret til et enkelt emne” under flg. omstændigheder:

  • Når der er flere arter i et foto, og det er uklart, hvad emnet er (f. eks. et enkelt foto indeholdende både en and og en due). Et foto med en and og due, og et andet foto af kun anden, er fint, forudsat at emnet er anden.
  • Når der er fotos relateret til emnet, som ikke viser emnet (f.eks. et foto af et flagermus-sonogram, eller et foto af levestedet, emnet er i, eller et foto af en tegning af emnet).
  • Når der er forskellige individer af samme art i separate fotos (f.eks. foto 1 viser en voksen hunløve og foto 2 viser en voksen hanløve og foto 3 viser en løveunge). 
  • Når der er forskellige fotos af samme individ på forskellige tidspunkter i deres livshistorie (f. eks. foto 1 er et æg, foto 2 er en larve og foto 3 er en voksen sommerfugl). 


De sidste tre situationer tilskyndes ikke på iNaturalist, men brug venligst ikke DQA-betingelsen “Bevis relateret til et enkelt emne” til at markere dem med.

Var denne artikel nyttig?

Fantastisk!

Tak for din feedback

Beklager, at vi ikke var nyttige

Tak for din feedback

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel!

Vælg mindst én af grundene
Captcha-bekræftelse er påkrævet.

Feedback sendt

Vi sætter pris på din indsats og vil forsøge at rette artiklen