iNaturalist Next - De Waarnemingspagina

Gewijzigd op Di, 17 Sep om 10:52 PM

Wanneer weergegeven in de app, heeft elke waarneming dezelfde basiselementen en lay-out. Hieronder staat een uitsplitsing van elk onderdeel.

Bewijs en waarneming Taxon

Bewijs in de vorm van foto's of geluiden worden bovenaan weergegeven (en je kunt tussen ze vegen als de waarneming meerdere heeft), plus een ster-pictogram om de waarneming favoriet te maken als je wilt, en een potloodpictogram als de waarneming van jou is - tik erop om de waarneming te bewerken.

Hieronder staan de Waargenomen taxon en basisinformatie zoals tijd, datum en localiteitsnotitie

En hieronder zijn twee tabbladen: activiteit en details. Onder het momenteel geselecteerde tabblad wordt een zwarte balk weergegeven.

Activiteit Tab

Hier worden determinaties en opmerkingen weergegeven. U kunt zelf een determinatie of opmerking toevoegen door op de juiste knop onder aan het scherm te tikken.

Je kunt ook akkoord gaan met een determinatie door op het pictogram te tikken met het + teken erop:

Tot slot, als je een door je gemaakte determinatie wilt intrekken,  kun je dit doen door op de drie stippen aan de rechterkant van de determinatie te tikken.

Details Tab

Onder Details vind je een kaart van de locatie van de waarneming, de coördinaten en geoprivacyinstellingen, datum en tijd informatie. Op de kaart tikken zal de kaart vergroten en u toestaan te scrollen en in te zoomen. en de coördinaten van de waarneming te kopieren of deel de locatie naar de kaartenapp van je apparaat.  Onder de kaart is de Datumsectie, die zowel de waargenomen datum en de uploaddatum van de waarneming weergeeft.

Volgende onderdeel is de gegevenskwaliteit, waarmee de huidige kwaliteit van de gegevens van de waarneming wordt weergegeven en kunt u stemmen in de Data Quality Assessment

En tot slot de andere gegevenssectie, die auteursrechten en licentiesinformatie omvat, evenals een link om de waarneming in een webbrowser te bekijken, onder meer door middel van andere details.