Er der noget mere end dyr, planter og svamp? Hvad er alle livets riger?

Ændret den Fri, 2 Aug kl. 12:27 PM

Ja, der er faktisk 8 livets riger! Et rige er den højeste kategori af taksa, så hvis arter er i separate riger, er de er meget, meget fjernt beslægtet.

Ud over dyr, planter og svampe, kender man sikkert også til bakterier og vira. De tre andre riger er Archaea, Chromistaog Protozoa.

Videnskabeligt navn
Engelsk almindeligt navn
Dyr
Archaea
Bakterier
Tang, kiselalger og beslægtede
Svampe inkl. Lav
Planter
Protozoer
Vira